Datacollectie met de focus op het nu: de smartphone

Wat is Chatbot Collector?

Gek eigenlijk dat er voor veel onderzoek nog complexe vragenlijsten worden gebruikt voor het verzamelen van wat mensen bezighoudt. Dit terwijl we allemaal zoveel inzichten met elkaar delen via platforms als Whatsapp. Vanuit deze gedachten willen we chatbot technologie en de mobiele telefoon zoveel mogelijk leidend maken in onderzoek.

Samen met partner Abbi Insights maken we onderzoek sneller, leuker en effectiever door inzet van slimme chatbot technologie. Wij spelen daarmee precies op het juiste moment in op wat voor iemand relevant is en bieden ook mogelijkheden om de feedback direct te activeren. Zo helpt onderzoek echt om de binding met de achterban te versterken.

Waarom de Chatbot Collector?

Het vinden van respondenten wordt steeds lastiger. Men heeft geen tijd of zin meer om deel te nemen, zeker jongeren en hoger opgeleiden niet. Om hen te bereiken zijn nieuwe vormen nodig. Snelle interactie op een manier die men gewend is via een device dat men gewend is. Niet alleen verhoogt dit de respons bij deze lastige doelgroepen, maar ook laat het een positiever beeld achter bij hen over u als merk. Juist dit geeft desgewenst mogelijkheden de relatie met een klant verder te activeren. Denk bijvoorbeeld aan klantbehoud bij een slechte score in een klanttevredenheidsonderzoek.

Meer zien?

Om een beeld te krijgen bij een dergelijke chat, doe mee aan onze Werknemer Sentiment Monitor.

Klik hier om mee te doen