Zoeken
  • Miles Research

Even voorstellen: Nicole Testroote

Bijgewerkt: 12 dec 2019

Toen Nicole dacht aan onderzoek, vond ze het maar een saaie gedachte. Eenmaal toen ze begon bij Miles Research, kon ze geen betere baan bedenken. Onderzoek is niet saai, en dat vertelt Nicole in haar interview:


Wat is je werkervaring?

Ik heb een hele diverse achtergrond en werkervaring die in mijn huidige functie goed van pas komt. Ik ben begonnen met onderzoek, destijds nog als stagiair. Daarna ben ik werkzaam geweest in de reclamewereld. Ik heb daar diverse accountfuncties doorlopen. Daarna ben ik importeur geworden van kantoorartikelen en vervolgens ben ik directeur geworden van een kinderopvangorganisatie (ruim 10 jaar). Deze laatste functie was heel leerzaam. Ik heb de organisatie omgeturnd naar een winstgevende organisatie die niet meer afhankelijk was van subsidies en waar het bestuur uiteindelijk op afstand kon functioneren. Nu houd ik me weer bezig met onderzoek en is de cirkel rond. Ik ben inmiddels al ruim 13 jaar werkzaam bij Miles Research.

Hoe ben je bij Miles terecht gekomen?

Ik ben via via in gesprek gekomen met de toenmalige directeur. Ik dacht oprecht: “praten kan altijd maar onderzoek… hoe saai kan het zijn”. Nu denk ik dat ik de leukste functie heb van de wereld. Mijn functie is enorm afwisselend, want ik mag bij verschillende organisaties en branches in de keuken kijken. Ik zie bij iedereen wat goed gaat of waar mogelijke uitdagingen liggen.

Wat voor werk doe je precies binnen Miles?

Ik ben Sales Manager en Consultant. Ik start met new business gesprekken, maak een passende offerte, haal de briefing voor de vragenlijst op en mag uiteindelijk met de klant in gesprek over de resultaten en in kaart brengen waar ik ze nog verder bij kan helpen. Erg afwisselend dus. Uiteraard doe ik dat niet alleen. Wij werken bij Miles als een team en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en vakgebied. Ik zou zeggen: lees de stukken van mijn collega’s.

Wat maakt het werken bij Miles Research zo leuk?

Elke dag is anders. Ik vind het leuk als ik zie dat organisaties gaan veranderen. Organisaties in beweging brengen op basis van data zie ik dan ook als een uitdaging.

Wat is de leukste ervaring die je hebt opgedaan bij Miles Research?

Ik vind het leuk om workshops te geven. De onderwerpen kunnen nogal uiteenlopen. Maar met een groep in gesprek gaan over wat de data betekent en waar zij mogelijk kunnen veranderen is leuk. Als ik dan van deelnemers verneem dat nu duidelijk is waarom ze zelf ook altijd vragenlijsten invullen en wat het betekent voor een organisatie, word ik blij.

Waar ben je echt goed in, waar word je blij van in je werk?

Werken met mensen, de afwisseling. Veel verschillende bedrijven en branches van dichtbij kunnen bekijken. En zorgen dat er data komt waar ze echt mee aan de slag kunnen.

Heel veel mensen denken dat onderzoeksresultaten saai zijn. Ik presenteer met veel enthousiasme en probeer altijd iets los te maken in de groep. Als de groep vragen gaat stellen is de eerste stap bereikt. Ze gaan nadenken over wat de resultaten kunnen betekenen in hun organisatie.

Wat vind je van het team van Miles?

Wij hebben een klein team en een platte organisatie met korte lijnen waardoor wij slagvaardig kunnen werken. Daarnaast hebben wij veel kennis binnen de organisatie die ons in staat stelt een goede gesprekspartner te zijn voor veel verschillende organisaties. Wij kunnen werken voor een organisatie met een kleiner team maar ook voor grote internationale organisaties. Wij kunnen desgewenst een volledig traject automatiseren, waardoor we met een kleine inspanning een groot resultaat bereiken. We leveren maatwerk.


Hoe zou je jezelf in één zin voorstellen?

Mag de zin veel komma’s bevatten? Geintje.

Ik ben een enthousiast en energiek persoon met brede ervaring die het leuk vind om met data organisaties in beweging te krijgen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik houd van koken, lekker eten, lezen, gezellig wat ondernemen met familie en vrienden, sporten en lekker met mijn man met de cabrio op pad gaan.

Als je Miles zou moeten omschrijven in 1 woord, wat zou dat dan zijn?

Deskundig


Heb je zelf nog wat toe te voegen (mag iets grappigs zijn)?

Grappig …is lastig. Ik kom in veel verschillende organisaties terecht. Ik vind dat je nooit mensen mag afrekenen op basis van onderzoek. Je moet altijd de resultaten duiden en met het brede pakket aan inzichten binnen een organisatie aan de slag. Open staan voor het verhaal achter de data. Ik was ooit bij een bedrijf en presenteerde resultaten op business unit niveau. Waarop de voorzitter zei: ''zijn business unit scoort slecht dus hij moet maar vertrekken''. Dit gebeurde waar de desbetreffende persoon bij zat. Dus ik probeerde het verhaal nog wat diepgang te geven en aan te geven dat je breder moest kijken. Maar wat bleek; zij namen mij in de mailing. De persoon die werd aangewezen zat net een week in zijn functie.


111 keer bekeken

Miles Research