Zoeken
  • Miles Research

Even voorstellen: Nicole van Dartel

Bijgewerkt: 12 dec 2019


Sinds afgelopen jaar werkt Nicole van Dartel bij Miles Research als Project Manager. Door Nicole haar gedrevenheid, passie en betrokkenheid, past zij perfect in ons team. Wil je meer lezen over Nicole? Lees dat het interview hieronder.


Wat is je werkervaring?

Eigenlijk best divers, maar er zit een rode draad in. Los van bijbaantjes in mijn jeugd bij de bakker, een schoonmaakbedrijf, de politie en de thuiszorg, heeft mijn werkend leven vooral in het teken gestaan – en nog steeds- van onderzoek. Al tijdens mijn opleiding orthopedagogiek waren onderzoek en statistiek mijn favoriete vakken. Na een aantal jaren werkervaring als orthopedagoog ging ik op zoek naar een baan als onderzoeker en kon ik aan de slag bij een onderzoeksbureau als sociaalwetenschappelijk beleidsonderzoeker. Omdat er op dat moment geen plek vrij was bij de afdeling Onderwijsonderzoek, kwam ik terecht bij Beleid, Organisatie & Personeel. Zo ben ik verzeild geraakt in het organisatie- en medewerkersonderzoek. En daar ben ik grotendeels – met veel plezier – in gebleven. Het onderwijslijntje heeft wel er altijd naast gelopen: niet alleen door af en toe onderzoek uit te voeren voor het onderwijs, maar ook door studenten te begeleiden bij hun afstudeeronderzoek en docenten op te leiden tot afstudeerbegeleider. Tot vorig jaar was ik mijn eigen werkgever: ik heb mijn 10-jarig jubileum precies gehaald. Het ZZP-bestaan heb ik altijd ontzettend leuk gevonden, maar het grootste gemis werd de samenwerking en de lol met collega’s.


Hoe ben je bij Miles terecht gekomen?

Dat gemis leidde het afgelopen jaar tot mijn besluit om opnieuw te solliciteren bij een onderzoeksbureau. En de samenwerking en lol heb ik zeker gevonden bij Miles. Ik heb bewust gezocht naar een kleinschalig professioneel onderzoeksbureau in de regio. Miles stond voor mij bovenaan op de lijst van interessante bureaus en het eerste gesprek gaf eigenlijk meteen een goed gevoel.


Wat voor werk doe je precies binnen Miles?

Een mix van projecten leiden en onderzoek uitvoeren. Wanneer klanten een onderzoek willen uitzetten onder hun klanten of medewerkers, denk ik mee over de opzet van de vragenlijst, en zorg ik dat deze getest en geprogrammeerd wordt in een van onze survey software applicaties. Ook ben ik verantwoordelijk voor een soepel verloop van het veldwerk: van uitnodiging tot sluiting. Daarbij is samenwerking met de klant ontzettend belangrijk. Een project staat of valt met goed klantcontact. Sommige klanten wensen ook specifieke analyses. Daarvoor gebruik ik vaak SPSS (statistische software). De rapportagewensen kunnen heel divers zijn: van het opstellen van powerpointpresentaties en tabellenoverzichten tot het creëren van dashboardrapportages. En in dat laatste wil ik me graag verder ontwikkelen.

Er zijn nog heel veel kleine en incidentele taken die ik uitvoer, maar wat ik graag nog even in de spotlights wil zetten is het PIO (Periodiek InzetbaarheidsOnderzoek) dat we in samenwerking met de Paradigma Groep hebben ontwikkeld. Dit onderzoeksinstrument brengt de Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers in beeld. Binnen Miles was net een project opgestart met als doel dit instrument te ontwikkelen. Voordat ik bij Miles ging werken, heb ik verschillende projecten rondom dit thema uitgevoerd. Het was daarom ontzettend leuk om meteen mijn opgedane kennis hiervoor in te kunnen zetten. Het zou mooi zijn als veel organisaties uit het bedrijfsleven hiermee aan de slag willen gaan. Recent hebben we – in samenwerking met Adagium - ook voor studenten in het hoger onderwijs een dergelijk instrument ontwikkeld. Het zijn in mijn ogen waardevolle onderzoeksinstrumenten geworden.


Wat maakt het werken bij Miles Research zo leuk?

Wat het leuk maakt? Heb je even?

· Het werk is gewoon leuk;

· Er is een balans tussen dingen doen waar ik al goed in ben en nieuwe dingen leren;

· Er heerst een cultuur waarin je jezelf mag en kan zijn en waarin je gewaardeerd wordt;

· De collega’s: als klankbord, achtervang in piekperioden, we leren van elkaar en lachen ook vaak met elkaar;

· Vrijheid en invloed: niet hetzelfde als zzp’er waar deze aspecten nagenoeg maximaal zijn, maar zeker genoeg ruimte om je eigen aanpak, accenten en tijdsindeling te bepalen en thuis te werken wanneer dat beter uitkomt. Bovendien is er volop ruimte om mee te denken over de koers van het bedrijf en wordt ieders inbreng serieus genomen.


Wat is de leukste ervaring die je hebt opgedaan bij Miles Research?

Dat vind ik lastig om te beantwoorden. Er zijn simpelweg heel veel leuke ervaringen die eigenlijk niet met elkaar concurreren. Zoals hoe ik verwelkomd werd op mijn eerste werkdag met een bos bloemen; mijn eerste project voor een klant voor wie ik vanuit mijn eigen bureau al veel gewerkt had en nu ‘mee kon nemen’ naar Miles; het PIO-project (zie hiervoor); het besef dat ik al zoveel geleerd heb het afgelopen jaar in het werken met verschillende softwareprogramma’s en systemen.


Waar ben je echt goed in, waar word je blij van in je werk?

Ik word blij van mijn werk als het contact met een klant lekker verloopt, in een positieve sfeer en als een klant meer dan tevreden is. Het geeft mij veel voldoening als ik daar een bijdrage aan heb geleverd. Ik vind het belangrijk dat wederzijdse verwachtingen helder zijn en afspraken nagekomen worden; dat gaat me ook goed af. Inhoudelijk vind ik het uitvoeren van analyses in SPSS nog steeds het allerleukst, al haal ik ook echt wel veel plezier uit de andere onderdelen in een project: van het ontwikkelen van een vragenlijst tot en met de rapportage.


Wat vind je van het team van Miles?

Hardwerkend, kritisch, erg klantgericht, betrokken naar elkaar, serieus, maar er wordt ook veel gelachen met elkaar. We zijn allemaal verschillend en vullen elkaar goed aan.

Hoe zou je jezelf in één zin voorstellen?

Als iemand die zich voordoet zoals ze is.


Wat doe je graag in je vrije tijd? Ik breng graag tijd door met de mannen thuis (gezin) en met vrienden. Beweging en buiten zijn, zijn voor mij belangrijk. Ik wandel veel met onze hond, al is dat niet altijd iets wat ik graag doe omdat onze hond vrij neurotisch reageert op alles wat beweegt sinds hij ooit aangevallen is door een andere hond. Ik heb van mijn vijfde tot mijn achttiende (klassiek en modern) ballet gedaan en in een amateurroep gedanst. Jaren geleden probeerde ik dat weer op te pakken, maar mijn lijf denkt daar kennelijk anders over. Wat ik nu graag doe is skaten, yoga en wat sporten in de sportschool. Verder lees ik graag en vind ik het leuk om af en toe uitgebreid te koken.


Als je Miles zou moeten omschrijven in 1 woord, wat zou dat dan zijn?

Dynamisch

39 keer bekeken

Miles Research