Zoeken
  • Miles Research

Even voorstellen: Olaf van Gurp

Bijgewerkt: 5 aug 2019

Olaf dacht na zijn mislukte profvoetbalcarrière, een andere richting op te gaan en heeft toen als mede-eigenaar Miles Research opgericht wat zeker wel een succes is geworden. Wilt u meer lezen over Olaf? Lees dan het interview hieronder:


Wat is je werkervaring? Als afgestudeerd economisch psycholoog in 1992, ben ik vanaf 1992 werkzaam in de wereld van Marktonderzoek. De eerste 15 jaar als marktonderzoeker in de financiële dienstverlening (Rabobank, Postbank en de Volksbank). In 2007 heb ik samen met Wim ons eigen bureau Miles Research opgericht. Hoe kwam je er op om Miles Research op te richten?

Dat is een kwestie van tijd, gelegenheid en motivatie geweest. Altijd als droom gehad een eigen onderneming te starten, maar niet in mijn eentje. De tijd was daar omdat ik na een zeer prettige dienstverband van 13 jaar bij de Volksbank toe was aan een andere uitdaging met hoger einddoel, de gelegenheid dat ik zakelijk en privé goed door een deur kon met Wim Graafmans die vanuit zijn hoedanigheid destijds bij GFK een prettig en prachtig complementaire invulling gaf aan het idee. De motivatie was er altijd al.


Wat voor werk doe je precies binnen Miles? Een aantal jaren terug deden we onze projecten allemaal zelf van A tot Z. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je klanten, onderzoeksvragen snel, efficiënt en deskundig uitvoeren. We staan nog steeds graag met onze voeten in de modder, maar met de groei die we hebben meegemaakt, de overname van Management Instituut Nederland in 2016 en het feit dat we nu met vacatures erbij geteld 11 medewerkers hebben, is een deel van het werk nu geëvolueerd naar het onderhouden van klantcontacten, commerciële activiteiten en HR-management.

Wat maakt het werken bij Miles Research zo leuk? Geen dag is te plannen en geeft soms leuke maar ook minder leuke verrassingen. Er zijn zoveel uitdagingen die aangegaan moeten worden, en altijd met een kick dat het ons altijd lukt. Daarnaast is er een dusdanige veelzijdigheid aan klanten en branches met allemaal eigen karakters, dat het bezig zijn met zoveel verschillende vraagstukken het werk nooit saai maakt. En we hebben echt een fantastisch team, een kleine grote familie.

Wat is de leukste ervaring die je hebt opgedaan bij Miles Research? Er zijn zoveel leuke ervaringen, van de eerste echte grote opdracht in 2007, de verhuizing van ons kantoor van Tilburg naar Breda en later van Waalwijk naar Rijen, de afdelingsborrels, en altijd zeer tevreden en loyale klanten. Maar in het volwassen worden, is toch ook de overname van een ander bedrijf met daarna het geheel opnieuw ontwikkelen van onze huisstijl een zeer interessante ervaring geweest.

Waar bent je echt goed in, waar wordt je blij van in je werk? Poeh, vervelende vraag…. Ik denk ik goed ben met het inhoudelijk invullen van onderzoeksvragen en deze te beschrijven. Dat heb ik altijd erg leuk gevonden om na een goed onderzoek de data te ontsluiten. En de laatste jaren maken we fantastische dashboards. Ik ben blij als klanten blij zijn, dus ik ben elke dag blij-😊

Wat vind je van het team van Miles? Een grote familie. Opgeteld kunnen we alles samen, met leuke gezellige en deskundige medewerkers. Het is elke dag een feest om samen te werken binnen Miles.

Hoe zou je jezelf in één zin voorstellen? Een gedreven onderzoeker, altijd uitgaan van eigen kracht maar nog wel steeds leergierig.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Mijn kinderen zijn mijn grootse invulling van vrije tijd, fantastisch om er zo dicht bij te kunnen zijn. Daarnaast vind het leuk gerechten te koken die ik nog niet eerder bereid heb. Belangrijk is contact te onderhouden met de Old Stars. Dat is een vriendenclub, ontstaan toen ik 12 was, dat me elke keer als we samen zijn veel lol en plezier geeft. We hebben net het rondje Abraham afgerond.

Als je Miles zou moeten omschrijven in 1 woord, wat zou dat dan zijn? Excellent.

Heb je zelf nog wat toe te voegen?

What happens in the miles, stays in the Miles.

72 keer bekeken

Miles Research