Zoeken
  • Miles Research

Even voorstellen: Wim Graafmans

Bijgewerkt: 12 dec 2019

Deze maand wordt Wim Graafmans voorgesteld aan jullie. Wim is mede-eigenaar van Miles Research en is een man die vol met passie Miles Research runt.


Lees hieronder het interview met Wim:


1. Wat is je werkervaring?

Behalve enkele bijbaantjes gedurende mijn studietijd ben ik mijn hele carrière al werkzaam in de onderzoekswereld, en heb een breed scala aan functies vervuld op het gebied van data analyse, projectmanagement en accountmanagement. Hierbij ben ik werkzaam geweest in verschillende marktsegmenten, zoals Telecom, Housing en Financiële dienstverlening, voor vaak toonaangevende opdrachtgevers.


2. Hoe kwam je er op om Miles Research op te richten?

Sowieso heb ik altijd de ambitie gehad om een eigen onderneming op te zetten. Daarbij kwam dat ik bij het bureau waar ik voorafgaand aan Miles werkzaam was, op het niveau was gekomen dat ik niet meer verder kon groeien. De combinatie van beide motieven heeft geleid tot het besluit om een eigen onderneming te starten in het vak waarin ik al ruim 15 jaar ervaring in had opgedaan.


3. Wat voor werk doe precies binnen Miles Research?

Mijn primaire verantwoordelijkheid binnen Miles is het bouwen aan en onderhouden van goede klantrelaties. Dit geef ik vorm door als sparringpartner te fungeren op het brede terrein van onderzoek en informatiemanagement, en hiervoor optimale en maatwerk oplossingen te bedenken. Door mijn brede achtergrond ben ik daarnaast vaak ook inhoudelijk bij de diverse projecten betrokken.


4. Wat maakt het werken bij Miles Research zo leuk?

Vooral omdat we een erg leuk en professioneel team hebben! Daarnaast is het werk erg gevarieerd en hebben we fijne klanten die erg tevreden zijn over de manier waarop wij de verschillende opdrachten voor hun uitvoeren.


5. Wat is de leukste ervaring die je hebt opgedaan bij Miles Research?

Ik weet niet of ik ‘de leukste’ ervaring kan noemen, want er zijn natuurlijk erg veel leuke ervaringen. Maar eentje die me nu te binnen schiet is onze verhuizing naar ons mooie pand in Rijen, en de positieve invloed die hiervan uit is gegaan op de medewerkers! Of de gezellige Miles kerstborrels.


6. Waar ben je echt goed in, waar word je blij van in je werk? Ik denk dat ik sterk ben op het onderzoeksinhoudelijke vlak, en goed advies kan geven in de wijze waarop je wel of juist niet met data om moet gaan. Erg blij word ik als een klant zijn waardering uitspreekt over onze dienstverlening naar hem toe. Dat betekent immers dat we aan de verwachting hebben voldaan, mogelijk zelfs hebben overtroffen.


7. Wat vind je van het team van Miles?

Toppers! We hebben een enthousiast en ervaren team dat altijd gedreven is om het beste voor de klant te realiseren.

8. Hoe zou je jezelf in één zin voorstellen?

Gepassioneerd onderzoeker die jarenlange ervaring combineert met de nieuwste technologieën om daarmee mooie oplossingen voor vaak complexe informatievraagstukken voor onze klanten te realiseren.


9. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Van alles. Maar het liefst onderneem ik leuke activiteiten met mijn gezin. Daarnaast ga ik graag motorrijden, en vind ik het leuk om tijd door te brengen op de tennis- of squashbaan.

10. Als je Miles zou moeten omschrijven in 1 woord, wat zou dat dan zijn?

Ik twijfel een beetje tussen uniek en fantastisch, maar ga denk ik toch voor het laatste.


11. Heb je zelf nog wat toe te voegen? Ik ben graag bezig in mijn vrij tijd. Een van de zaken waar ik in de afgelopen twee jaar mee bezig ben geweest is, samen met een compagnon, het opzetten van een geheel nieuw restaurant: De Huyskamer in Gilze. Erg leuk en verfrissend om naast mijn werkzaamheden voor Miles Research een geheel nieuwe onderneming op te zetten. De Huyskamer is inmiddels geopend en ja, uiteraard meten we ook de gastbeleving J. De NPS van De Huyskamer is tot nu toe bijna +80.
135 keer bekeken

Miles Research